tűzzománc, fotó, művészettörténetFOTÓ
TŰZZOMÁNC
KÉPZŐMŰVÉSZET
ÍRÁSOK a TERMÉSZETRŐL
POWERPOINT
IRODALOM
TIPPEK-TRÜKKÖK
LINKEK
Fórum
Galéria
Webáruház
E-mail:
splajos@invitel.hu

FOTÓ

splajos
   
    Spissák Lajos vagyok.
 Középiskolás koromban kezdtem komolyabban
 fotózni.  Kezdetben természetfotókat                          készítettem és hamarosan felszereltem egy saját labort.  Ez utóbbit addig  fejlesztettem, hogy színes nagyításokat is készítettem házilag.
 Az egyetem elvégzése után Dunaújvárosban kaptam állást a Nehézipari Műszaki Egyetem Kohó- és Fémipari Főiskolai Karán. Azonnal tagja lettem a Rosti Pál fotóklubnak, majd tíz éven keresztül a technikai referense voltam. Ekkor kezdtem el mélyebben foglalkozni a fotózás technikai és esztétikai oldalaival egyaránt.   Számos cikket írtam a FOTÓ c. lapba a képmódosító eljárásokról (szolarizáció, izohélia, BM-eljárás stb.) és egyéb technikai tesztekről. Rendszeresen küldtem képeket pályázatokra, a mai napig közel nyolcvan fotómat fogadták el kiállításra és számos díjat is nyertem. Önálló kiállításom volt: 
   Műszaki Főiskola, (1978, 1983),
   Munkás Művelődési Központ (1982) Dunaújváros,
   Medgyessy-terem (1981) Hódmezővásárhely,
   Vármúzeum (1982) Dunaföldvár,
   Ifjúsági Ház (1985),  SZTE Mezőgazdasági Főiskolai Kara
   (2005) Hódmezővásárhely,
   Olvasókörben (2006) Sóshalom,
   Megyeháza (2007) Szeged,
   Városházi Galéria (2008) Orosháza,
   Móra Ferenc Múzeum (2008),
   Móra Ferenc Múzeum (2009) Szeged,
   Csúcsi Olvasókörben (2009) Hódmezővásárhely,
   Kastély (csoportos) (2010) Szegvár 
Nyaranta a Népművelési Intézet által szervezett központi fotóstáborokban dolgoztam. Több éven keresztül részt vettem a gyulai Székely Aladár művésztelep munkájában.
  A Dunaújvárosban töltött tíz esztendő volt első igazán termékeny korszakom. Az ország eldugott vidékeire szervezett fotótúrák számos néprajzi, szociofotó jellegű képet eredményeztek.
Érdeklődésem a természetfotózás után, sokévi kimaradás után, újra éledt.

Három éve kezdtem el digitális képek készítésével és feldolgozásával foglalkozni. Madarakat, növényeket fényképezek, makrófotókat és tájképeket  készítek. Érdekel a tudományos fényképezés is.www.splajos.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!